X &Y
Jag blev så jäkla trött i måndes när jag råkade ha tv'n på och det var en debatt om genusfrågan och att "omfamna" individen (ja ni hör själva). Där stod då en finnig just-out-of-her-teens tjej iklädd i en utstyrsel som endast kan beskrivas som förvirrande, men skulle säker fylla ett syfte av att ge ett individuellt uttryck.

Hon argumenterade då att det skulle vara mer fokus i skolorna/dagis på att bejaka individen istället genom att till exempel tilltala barnet med dess namn iställer för att säga "han/hon". Det var i hennes mening inte rätt att sätta barnet i ett "fack" där de sedan skulle formas efter samhällets alla fördommar och trångsynthet vad gäller könsroller.

News flash - barnet ÄR antingen pojke eller flicka (oftast...), det är liksom det som är upplägget enligt naturens lag, de är ju inte mindre individ för det! Man är den man är. Det handlar väl ändå mer om vilken information de matas av, vilken miljö och uppfostran ett barn har och får och vad man lär ut framför allt!

Om man vill ändra på stigmatan förknippad med könsroller så får man väl börja med de fack som vi själva skapat och satt oss i, börja då med att ändra på de befintliga könsrollerna i vårt sammhälle. Barn är barn, sluta projecera våra egna förutfattade meningar på dem som något jä#la pet project.
Labels: edit post
1 Response
  1. Anonym Says:

    Bra, min dotter!
    :)
    /Stolta Mamman


Besökare idag Totalt